Investice do nemovitostí

Investování do realit, to je nákup, vlastnictví, pronájem nebo prodej nemovitosti s cílem dosažení zisku.

Mezi nemovitosti patří obytné domy, byty, komerční prostory, průmyslové objekty, půdy a jiné typy realit. Investice do domu či bytu může mít několik různých cílů a forem.

  • Pasivní příjem – Lidé mohou investovat do nemovitostí proto, aby si zajistili  pasivní příjem z pronajímání nemovitosti. Pronájem bytu či komerčních prostor jim tak přinese pravidelný příjem v podobě nájemného.
  • Kapitálový zisk – Můžete investovat do realit s cílem prodat ji následně za vyšší cenu, než byla ta kupní. Kapitálového zisku dosáhnete při růstu hodnoty nebo při jejím vhodném zlepšení a tím také zvýšení hodnoty.
  • Diverzifikace portfolia – Investování do nemovitostí může také sloužit k diverzifikaci investičního portfolia. Investoři mohou díky nemovitostem snížit riziko, jelikož nemovitosti mají odlišnou povahu na rozdíl od jiných aktiv, jako jsou například dluhopisy nebo akcie.
  • Zabezpečení do důchodu – Někteří investoři zvažují koupi nemovitosti jako možnost zajištění stabilního příjmu na důchod. Pronájem bytů může i v důchodovém věku poskytnout pěkný pravidelný příjem.
  • Rozvoj do budoucna – Někteří z investorů se mohou zaměřit na rozvoj investiční nemovitosti nebo investice do nevyužité půdy s cílem dosažení růstu hodnoty nemovitosti v budoucnosti.

Nejlepší investice do nemovitostí

Pokud se budeme dívat do budoucnosti, je investiční nemovitost tou nejlepší možností. S tímto typem investice nikdy neuděláte chybu. Pokud si často pokládáte otázku: “Jak mám investovat peníze a vydělat na tom?” ideální odpovědí je investování do nemovitostí.

Například ceny drahých kovů či akcií neustále kolísají, zhodnocení domu či bytu je jednoduché, protože ceny nemovitostí jdou v dlouhodobém pohledu stále vzhůru.

Máte na obzoru nějaký dům nebo stavební pozemek? Můžete zvážit služby RATATA Investments.

Nabízíme služby také pro investory, kteří nemají dostatek peněz v hotovosti. Stačí mít zaměstnání a pravidelný měsíční příjem. Po vyhodnocení bankou je možné, že dosáhne na financování i několika bytů a bude moci také investovat.

Jak investovat do nemovitostí bez peněz?

Investování do nemovitostí bez vlastních peněz často bývá o něco obtížnější. Existují však strategie, díky kterým minimalizujete vaše osobní investice. Je ale třeba zdůraznit, že investování do nemovitostí nejčastěji vyžaduje nějakou formu kapitálu.

Nabízíme vám některé z možností, které můžete zvážit:

  • Finanční partnerství – Najděte investičního partnera, který vám bude ochoten poskytnout financování. Můžete uzavřít dohodu o společném podniku, kde sdílíte se svým partnerem nejen zisk, ale i riziko.
  • Hypotéka – Oslovte některou z bank, která vám poskytne hypoteční úvěr. Tento typ úvěru však obvykle vyžaduje zabezpečení nemovitostí. Čím více bank oslovíte, tím větší je šance, že dostanete financování a budete znát dobře podmínky bank. 

Mikroinvestice do nemovitostí

Mikroinvestice jsou stále oblíbenějším způsobem, jak na minimální investice. Investovat můžete již od 500 Kč a po dobu jejího trvání vám chodí zisk (zpravidla se jedná o 12-60 měsíců).

Jedná se o stabilní formu investování, při které své úspory nevystavujete kolísání trhu, a zhodnocení se tu pohybuje od 7 % výš.

Mikroinvestici můžete navíc zpeněžit třeba tak, že ji prodáte ostatním. Další výhodou je rozložení investic klidně do několika domů a bytů. Jedná se o skvělou možnost investování, která má vysokou návratnost.

Proč právě investice do nemovitosti?

  • Stabilita hodnoty – Nemovitost není obvykle náchylná na prudké krize či krátkodobé výkyvy. To může poskytnout stabilitu hodnoty v dlouhodobém horizontu.
  • Pasivní příjem – Jak jsme zmínili výše, může pronajímaná nemovitost poskytovat pravidelný měsíční příjem v podobě nájemného.
  • Růst hodnoty – Nemovitost může v dlouhodobém horizontu zvyšovat svou hodnotu, a právě proto je ideální pro investory.
  • Daňové výhody – Některé ze zemí mohou nabízet daňové úlevy. Může se jednat o odpočty na úrovni daní z příjmů nebo zlevnění spojené s údržbou nemovitostí.
  • Fyzické aktivum – Nemovitost je fyzickým aktivem, což může investorovi poskytnout jistou míru kontroly a pocit vlastnictví.
  • Finanční prostředky uložené do nemovitosti jsou chráněné před inflací.

Rizika investice do nemovitostí

Existují samozřejmě i rizika investování. Jedná se například o změnu ekonomického prostředí, možnost ztráty hodnoty nemovitosti, problémy s pronájmem či prodejem, nemožnost likvidace v krátkém horizontu.

Komplexní správa nemovitostí

Tým odborníků v RATATA Investments vám dokáže pomoci s kompletní správou vašich investic. Působíme po celé České republice, najdeme vám vhodný byt pro investiční příležitosti, pomůžeme vám se zajištěním financování, můžeme vám vybraný byt zrekonstruovat a připravit jej k pronájmu.

Zajistíme  také vyhledání vhodného nájemníka a obsazení bytu, vyřešíme za vás případné opravy bytů, komunikujeme místo vás s nájemníky a dokonce vám poskytneme online systém, ve kterém můžete nahlédnout do svých pronajatých bytů.

Prostě uděláme vše pro to, aby vám každý měsíc přišla na váš účet platba od nájemníka. 

Ochrana před inflací

Máte strach z inflace a tedy, že si za vaše uspořené peníze příští rok koupíte zase o něco méně? Obraťte se na nás. Rádi vám pomůžeme s ochranou vašich úspor pomocí investování a ještě budete mít pravidelný příjem z pronájmu.

Máme tým odborníků, který pro vás vše zařídí.. Ochráníte tak své úspora před inflací a ještě si zařídíte pasivní (tedy bez práce) příjem.